Skip to main content

Guide til indretning af køkken

​Køkkenet er et centralt rum i ethvert hjem, og derfor er indretning af køkkenet vigtig for det samlede udtryk.

I vores travle hverdag er køkkenet blevet mere end et sted, vi bruger til at tilberede og nyde vores mad – det er også blevet et rum, vi bruger til at samles med familie og venner for at skabe uforglemmelige øjeblikke. Derfor er det vigtigt at skabe et køkkenalrum, der er både funktionelt og æstetisk tiltalende.

Indretningen af køkkenet kan være med til at afspejle din personlige stil og skabe et mere harmonisk og samlende udtryk i hjemmet. Hvad enten du er til en minimalistisk og strømlinet stil eller et mere landligt og rustikt udtryk til dit køkken, så er det æstetiske udtryk vigtigt for det samlede look i hjemmet.

Læs med her og bliv inspireret og få gode idéer til, hvordan du indretter dit drømmekøkken.

Indretning af lille køkken

Indretningen af et lille køkken kan virke som en stor udfordring, men med nogle enkle gode råd kan du faktisk skabe et køkken, der både er funktionelt og emmer af stil og charme.

Når du skal indrette et lille køkken- eller køkkenalrum, er det vigtigt at optimere opbevaringspladsen. På den måde får du udnyttet hver en centimeter i køkkenet. Det kan du for eksempel gøre ved at installere ekstra hylder, udtræksskabe eller skuffeindsatser, der giver mere plads til opbevaring.

Skab en illusion af mere plads

Hvis du gerne vil skabe en illusion af mere plads i køkkenet, kan lyse farver på væggene, der reflekterer lyset, være en god måde at skabe en luftig følelse i rummet. Store spejle, der åbner rummet op, kan også være gode til at skabe en fornemmelse af dybde i et lille køkken. Kun fantasien sætter grænser, og i virkeligheden handler det om at tage velovervejede valg, der sikrer, at pladsen udnyttes optimalt.

Ved at holde stilen enkel og skabe en visuel sammenhæng i køkkenindretningen, kan du også skabe en følelse af orden og åbenhed i et lille køkken.

Indretning af køkkenalrum

Når du skal indrette et køkkenalrum er det vigtigt at være opmærksom på at skabe nogle arbejdsområder, der kan sikre et godt flow i køkkenet.

Det kan være ved at tænke over, hvor køkkenvask, opvaskemaskine og komfur er placeret i forhold til hinanden. Det kan være med til at gøre madlavningen en hel del lettere. Overvej at have arbejdsfladen, ovnen og vasken inden for rækkevidde af hinanden for at optimere arbejdsflowet i køkkenet. Undgå trange passager og sørg for, at der er tilstrækkelig plads til at man kan bevæge sig frit rundt i køkkenet.

Det er også en god ide at skabe en opdeling mellem køkken og spiseområde, når du skal indrette dit køkkenalrum. Det kan du gøre ved klart at få defineret nogle forskellige zoner i køkkenalrummet.

Skab en tydelig adskillelse mellem køkkenet og spisestuen ved at bruge forskellige møbler eller gulvbelægninger. Det hjælper med at definere rummenes formål og skabe en visuel struktur mellem dem.

En køkkenø kan også være med til at skabe en tydelig adskillelse mellem de to zoner, samtidig med at den indbyder til hygge og nærvær. Vælg eventuelt en med indbygget opbevaring, der gør det nemt at udnytte pladsen optimalt. Den kan enten have skabe eller skuffer, hvilket giver ekstra opbevaringsplads til køkkenredskaber, gryder og pander.

Belysningen i dit køkkenalrum er også væsentligt at huske på, når du skal indrette rummet. Særligt for køkkenområdet er det vigtigt, at der er tilstrækkelig arbejdsbelysning, så du tydeligt kan se, når du laver mad og bevæger dig i køkkenet. I spiseområdet må der gerne være en mere dæmpet belysning – eksempelvis over spisebordet.

Lyd og støjniveau kan være en vigtig faktor at overveje, når man forbinder køkken og spiseområde. Der er ofte mange aktiviteter i gang i et køkken, der kan få støjniveauet til at stige, og derfor er det vigtigt at tænke i støjreduktion, når man indretter køkkenalrum.

For at skabe en mere behagelig akustik i køkkenalrummet kan du for eksempel overveje at tilføje tæpper, gardiner eller akustiske paneler for at reducere støjniveauet i rummet. Det er med til at skabe en mere behagelig akustik og en behagelig atmosfære.

Indretning af køkken og stue i ét

Det er blevet mere og mere populært i moderne boliger, at køkken og stue går ud i ét. Det skaber en god forbindelse mellem rummene og giver mulighed for, at du kan tale med dine gæster, selv når du står og laver mad i køkkenet.

Når det kommer til indretning af køkken og stue i ét, kan det, ligesom med et køkkenalrum, være en god ide at skabe en tydelig opdeling mellem de to rum. På den måde får du klart defineret deres separate funktioner.

Det kan du gøre ved at markere overgangen mellem de to områder med en køkkenø, en bar eller et stort spisebord, der fungerer som en visuel grænse mellem køkkenet og opholdsstuen.

Derudover er det en fordel at vælge en stil, der er sammenhængende, og som binder køkkenog stueområdet sammen. Det kan være ved at lade bestemte møbler og materialer gå igen, hvilket skaber en harmonisk balance mellem køkkenet og opholdsstuen. Det betyder ikke, at det absolut skal være ensartet, men en rød tråd i indretningen kan være med til at skabe et mere sammenhængende udtryk.

Når du indretter køkken og stue i ét, er det også en god ide at overveje, hvordan du kan skabe et godt flow mellem køkkenet og stuen. Sørg for at der er god plads til at bevæge sig rundt mellem de to områder – især hvis der er mange mennesker.

Overvej også placeringen af spiseområdet og find eventuelt en plads til spisebordet, der sikrer, at der er tilstrækkeligt med luft mellem for eksempel køkkenøen og spiseområdet. På den måde undgår du, at rummet kommer til at virke klemt. ​

Få hjælp til indretning af køkken hos Vosper

Har du brug for hjælp til indretningen af dit køkken? Med en indretningskonsulent fra Vosper kan du få hjælp til at style dit køkken. Sammen kan vi finde de bedste indretningsløsninger, som passer til dine personlige behov. Når du får en af vores indretningskonsulenter ud, vil vi altid sørge for, at indretningen bliver både funktionel, personlig og stilren.

Du kan se eksempler på vores styling af køkkener her.

Vi står også klar til at hjælpe dig med indretning af andre rum i din bolig som eksempelvis soveværelset, stuen, badeværelset eller noget helt fjerde.

Ønsker du at høre mere om de mange muligheder, vi kan tilbyde såsom boligstyling, erhvervsindretning, boligfotografering eller indretningshjælp, så kontakt os allerede i dag på tlf: 53 50 28 90.