Skip to main content

Guide til indretning af stue

Indretning af stuen er vigtig, da stuen er et centralt rum i de fleste hjem. Det er det rum, hvor de fleste tilbringer mest tid med familie og venner, slapper af efter en lang dag og underholder gæster.

En velindrettet stue kan være med til at skabe en hyggelig og indbydende atmosfære, som kan have en positiv indvirkning på dit humør og dit velvære. Det kan også være med til at afspejle din personlige stil og smag, og give et godt første indtryk til gæster, der besøger dit hjem.

​Alt i alt er indretning af stuen vigtig, da det har en stor indvirkning på dit daglige liv og velvære, samt giver en følelse af ro og tilfredshed i dit hjem. Læs med her og få inspiration til indretningen af stuen.

Indretning af lille stue

Indretningen af en lille stue kan virke udfordrende, men med nogle enkle tips og tricks kan du nemt skabe en hyggelig og funktionel atmosfære. Når du har en lille stue, så handler indretningen i høj grad om at finde den rette balance mellem funktionalitet og stil.

Undgå store møbler, der fylder for meget i rummet. Vælg i stedet mindre møbler, der er behagelige at sidde i og passer til størrelsen på stuen. Sørg også for at placere møblerne på en måde, der åbner op for rummet og ikke blokerer for naturligt lys.

Opbevaringsplads kan være en udfordring i en lille stue. Derfor kan det være en fordel at vælge møbler med indbygget opbevaring, om det så er sofaen, sofabordet eller noget helt tredje. Brug også vægmonterede hylder til at frigøre gulvpladsen, så der kommer mere luft i rummet.

Det kan også være en fordel at benytte lyse farver på væggene og gulvet for at få stuen til at virke større. Du kan også bruge spejle til at skabe en følelse af dybde og reflektere lyset i rummet. Hertil kan du inkorporere farverige puder, tæpper og kunstværker til at tilføje mere personlighed og farve til rummet. Mønstre kan også være med til at skabe visuel interesse, men pas på med at bruge for mange forskellige mønstre, da det kan virke forvirrende og rodet.

Indretning af stor stue

Hvis du har en stor stue, vil du ikke opleve de samme udfordringer, som opstår, når du har begrænset plads til dine møbler. Dog kan det stadig virke overvældende at indrette en stor stue, men med de rigtige ideer kan du skabe en imponerende og hyggelig atmosfære.

En stor stue giver dig frihed til at vælge større møbler såsom en stor sofa eller en rummelig lænestol. Brug også møbler, der er proportionale med størrelsen på rummet, så det ikke virker tomt eller overfyldt.

Her kan du også passende bruge møbler og tilbehør til at opdele rummet i forskellige områder, som eksempelvis et område til at se TV, et område til at læse eller et spiseområde. Du kan bruge reoler eller skærme til at opdele rummet visuelt. Alternativt kan du tilføje et stort tæppe til gulvet for at definere forskellige områder i rummet.

Tæpper såvel som puder og andre bløde tekstiler kan også bruges til at tilføje varme og komfort til rummet. Selvom rummet er stort, skal det nemlig stadig føles hyggeligt og indbydende.

Har du mod på det, kan du også overveje at få noget farve på væggene, da det kan tilføje karakter og personlighed til rummet. Det kan også skabe en mere intim atmosfære til det store rum. Dog er det vigtigt at vælge farver, der passer til størrelsen på rummet og som harmonerer med resten af indretningen.

Hvis du har en stor stue, kan du overveje at bruge mørkere farver på væggene for at skabe en mere intim og hyggelig atmosfære. Samtidig kan du vælge lysere farver til tilbehør og møbler for at skabe balance og kontrast. Det er også vigtigt at overveje belysning, når du maler farver på væggene i en stor stue. Mørkere farver kan få rummet til at virke mindre, så sørg for at have tilstrækkelig belysning, der kan balancere farverne og holde rummet lyst og luftigt.

Indretning af aflang stue

Når man skal indrette en aflang stue, er det vigtigt at tænke på at skabe balance i rummet. En aflang stue kan nemlig hurtigt komme til at virke trang og smal, hvis man ikke tænker over indretningen.

Er din stue aflang, kan det være en idé, at dele stuen op i forskellige zoner som for eksempel en spiseafdeling og en lounge del. Dette kan skabes ved hjælp af tæpper, forskellige lyskilder og møbler. Du kan også skabe et centralt fokuspunkt i din stue for at skabe en følelse af sammenhæng og harmoni. Det kan være et maleri eller et flot møbel, der tiltrækker opmærksomheden og binder rummet sammen.

Prøv at undgå møbler, der er for store og klodsede. Vælg i stedet møbler der er lette og luftige i deres udtryk. Hertil kan du også overveje at inkorporere forskellige tekstiler og materialer for at skabe mere dybde i din stue. Tænk for eksempel i lag af tæpper, puder og gardiner.

Husk også at udnytte væggene. Brug væggene til at skabe opbevaring og dekoration. Hylder og reoler kan være med til at udnytte pladsen på en smart måde, da det frigiver gulvplads.

Et andet lille trick er at benytte spejle. Spejle kan være en effektiv måde at skabe mere rumfornemmelse i en aflang stue. Placer spejle på den lange væg for at skabe en følelse af, at rummet er større, end det egentlig er.

Få hjælp til indretning af stue hos Vosper

Har du brug for hjælp til indretningen af din stue? Med en indretningskonsulent fra Vosper kan du få hjælp til at style din stue. Sammen kan vi finde de bedste indretningsløsninger, som passer til dine personlige behov. Når du får en af vores indretningskonsulenter ud, vil vi altid sørge for, at indretningen bliver både funktionel, personlig og stilren.

Du kan se eksempler på vores styling af stuer her.

Vi står også klar til at hjælpe dig med indretning af andre rum i din bolig som eksempelvis: Indretning af soveværelse, Indretning af badeværelse, Sommerehus indretning eller noget helt fjerde.


Ønsker du at høre mere om de mange muligheder, vi kan tilbyde såsom boligstyling, erhvervsindretning, boligfotografering eller indretningshjælp, så kontakt os allerede i dag på tlf: 53 50 28 90.

Besøg Vosper’s online webshop hvor vi sælger ud af kvalitetsmøbler, som er blevet brugt til enkelte stylinger men nu skal have et nyt hjem.